Առաքումն իրականացվում է միայն Երևանում, ժամը 10։00-ից 21։00-ը։

brand-logo

🌶 Ճամփորդություն դեպի Մեքսիկա՝ համային բույրերով լի խոհանոց

blog-mexican-cuisine

Ապրիլին Ֆուդիտորի սննդի սրահում անցկացրեցինք ազգային խոհանոցի օրեր՝ Մեքսիկայի օրեր։

Այս հոդվածում ցանկանում ենք Ձեզ հետ կիսվել մի քանի հետաքրքիր փաստերով՝ մեքսիկական խոհանոցի և սուր համերի մասին։


Մեքսիկան միայն տաք արև, կրքոտ զգացմունքներ ու մարիաչիներ չէ։

Այն աշխարհին հայտնի է իր բազմազան խոհանոցով, համային համադրություններով ու հարուստ ավանդույթներով։

Ահա մի քանի բաղադրիչ, որոնք բնորոշ են մեքսիկական խոհանոցին.

Մեքսիկական խոհանոցը պարզապես սնունդ չէ։ Այն ընտանիքի, տոնակատարությունների ու մշակութային ժառանգության պատմություն է։ Յուրաքանչյուր ուտեստ ունի իր պատմությունը։


🌮 Հետաքրքիր և հումորային փաստեր մեքսիկական խոհանոցի մասին.

  1. Տակոն պաշտոնապես համարվում է «մինի խնջույք ձեռքի մեջ»։ Իսկ երբ փորձես ուտել տակոն առանց բան թափելու՝ զգա քեզ Նինձյա. «Դու հզոր ես»։
  2. Մեքսիկական սոուսները կարող են քեզ ժպտացնել… կամ լացացնել։ Կամ երկուսը միաժամանակ։ Չիլիի չափաբաժնից հետո հանկարծ սկսում ես վերանայել քո կյանքի որոշումները։
  3. Մեքսիկացիները գուակամոլեին ասում են՝ սեր առաջին պատառից։ Իսկ մենք սիրում ենք այն չիփսով։
  4. Մեքսիկական «թեթև նախաճաշը»՝ տորտիլյա, լոբի, սոուս, ձու, խոզապուխտ ու մի քիչ պանիր։ Թեթև՝ մեքսիկական չափանիշներով։
  5. Սալսան բոլորս գիտենք որպես «սոուս», բայց իրականում նշանակում է՝ «քեզ այրող համով զարկ»։ Առաջին պատառից լեզուդ բողոքում է, բայց սիրտդ ուզում է ավելին։
  6. Մեքսիկայում նույնիսկ պաղպաղակ են պատրաստում չիլիով։ Մի անգամ փորձելով՝ հասկանում ես՝ քաղցրն ու կծուն կարող են նույնքան կախվածություն առաջացնել։
  7. Եթե մեքսիկացին ասում է՝ «Դա կծու չէ», մի հավատացեք։ «Մի քիչ կծուն» արդեն իսկ կարող է այրել։