Առաքումն իրականացվում է միայն Երևանում, ժամը 10։00-ից 21։00-ը։

brand-logo

Պատրաստում ենք Փոքրիկ Վրաստանի Քութաիսի աղցանը

blog-georgian-salad-kutaisi

Քութաիսի աղցանը վրացական ավանդական ուտեստ է՝ հարուստ բանջարեղենի և խոտաբույսերի բազմազան համերով:

Աղցանը կարելի է վայելել որպես հիմնական ճաշի մաս կամ որպես նախուտեստ:

Քութաիսին վերջին տարիներին հայտնի է դարձել իր յուրահատուկ համային երանգների և հեշտ պատրաստման շնորհիվ:

Այս հոդվածում մենք կուսումնասիրենք, թե ինչպես պատրաստել Քութաիսի աղցան տանը՝ օգտագործելով վրացական խոհանոցի պարզ բաղադրիչները։

Բաղադրությունը՝
●       3 միջին չափի լոլիկ
●       1 վարունգ
●       1 փոքր սոխ
●       1 փունջ թարմ մաղադանոս
●       2 ճաշի գդալ կարմիր գինու քացախ
●       4 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
●       Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
 
Պատրաստման եղանակը՝

  1. Լվացեք լոլիկը, վարունգը և մաղադանոսը;
  2. Մանր կտրատեք լոլիկը և լցրեք մեծ ամանի մեջ;
  3. Մաքրեք վարունգը և կտրատեք լոլիկի չափով: Ավելացրեք ամանի մեջ;
  4. Կտրարտեք սոխը շատ բարակ և ավելացրեք ամանի մեջ;
  5. Մանր կտրատեք մաղադանոսի տերևները՝ ներառյալ ցողունները և ավելացրեք ամանի մեջ;
  6. Առանձին փոքր ամանի մեջ ավելացրեք կարմիր գինու քացախը և ձիթապտղի յուղը և խառնեք մինչև միասեռ դառնան;
  7. Սոուսը լցրեք բանջարեղենի վրա;
  8. Համեմեք աղով և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի;
  9. Խառնեք բոլոր բաղադրիչները, մինչև աղցանը հավասարապես պատվի սոուսով;

Մատուցելուց առաջ թողեք, որ աղցանը մնա մոտ 10 րոպե, որպեսզի համերը միաձուլվեն։
Բարի ախորժակ։