Իտալական խոհանոցի գաղտնիքները

Իտալական խոհանոցի գաղտնիքները

Հանրահայտ շեֆ խոհարար Սքոթ Հարրիսն ասել է․ «Հիանալի իտալական ուտեստի գաղտնիքը պարզությունն է, պետք է ուշադրություն դարձնել մանրուքներին»։
Այս միտքը մեզ ստիպեց ուսումնասիրել իտալական խոհանոցի գաղտնիքները և կիսվել ձեզ հետ։ 


Եվ այսպես այսօր մենք միասին կբացահայտենք աշխարհի ամենահին, բայց տարիներ շարունակ լավագույն համարվող Իտալական խոհանոցի գաղտնիքները։ 

 

  1. Օգտագործեք թարմ կանաչիներ. մաղադանոս, ռեհան, օրեգանո, նանա․․․ կանաչիներն օգնում են ստեղծել էթնիկ և պատմական համեր։
  2. Մի՛ չարաշահեք սխտորը. այն փաստը, որ շատ սխտորն ավելի համեղ է դարձնում ուտեստը միֆ է։ Իտալական ուտեստներն արդեն իսկ հարուստ են թարմ բաղադրիչների համերով և երբեմն շատ սխտորը խանգարում է ճիշտ համ ստանալուն։
  3. Օգտագործեք շատ ջուր. պաստան եփելիս հիշեք, որ այն շատ ջուր է պահանջում։ Վերցրեք մեծ թավա և լցրեք շատ ջուր, ոչ մի դեպքում պաստային չավելացնեք զեյթունի ձեթ, քանի որ իտալացիների համար դա մեղք է պաստայի նկատմամբ։ 
  4. Պաստան շատ մի՛ եփեք. հանեք պաստան ջրից, երբ դեռ ջուրը չի վերջացել։ Բայց հիշեք նաև, որ պաստայի ջուրը չի կարելի թափել, այն պետք կգա ձեզ սոուս պատրաստելիս։      
  5. Գնեք որակյալ բաղադրիչներ. Իտալիայի շուկաներ մուտք գործելիս կզարմանաք մթերքների բազմազանությունից և թարմությունից։ Ընտրեք ամենալավ և թարմ բաղադրիչները՝ ձեր ուտեստին յուրահատկ համ տալու համար։ 
  6. Մի՛ օգտագործեք կետչուպ. երբեք մի՛ լցրեք կետչուպ պաստայի վրա այն էլ իտալացու աչքի առջև, դա նույնպես  մեղք է։

 

Եվ վերջում հիշե՛ք, որքան պարզ է ուտեստը, այնքան յուրահատուկ է. մի քանի թարմ բաղադրիչներն էլ բավարար են, որ դուք ստանաք ամենահամեղ իտալական ուտեստները։ Հենց դրանում է գաղտնիքը։

28.04.2023
Powered by Friday Design & Development
Գաղտնիության քաղաքականություն և պայմաններ © Հեղինակային իրավունք 2022 - 2024